Wat is een vechtscheiding?

U bent hier

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 30% van de scheidingen niet vlekkeloos verloopt. Dergelijke echtscheidingen kunnen zelfs uitmonden in een vechtscheiding. Hoe eerder hulp wordt ingeroepen bij een vechtscheiding, hoe beter dit is. Bijvoorbeeld door een mediator in te schakelen.

Kinderen vaak de dupe van een vechtscheiding

Vechtscheidingen, soms met tragische afloop, kregen de laatste jaren veel media-aandacht. Met name kinderen die te maken hebben met een vechtscheiding ervaren negatieve gevolgen. Bijvoorbeeld omdat zij getuige waren van scheldpartijen of ruzies. Of omdat kinderen worden ingezet als communicatiemiddel tussen beide ouders. Uit onderzoek onder bijna 4.500 gescheiden ouders in Nederland is gebleken dat ruim 30% verwikkeld was in een vechtscheiding. Deze ouders erkennen dat dit schadelijke gevolgen heeft voor hun kind(eren).

6 tips om een vechtscheiding te voorkomen

  1. Verdiep uzelf in het scheidingsproces: Wat komt er allemaal bij kijken? Welke stappen moet u doorlopen?
  2. Probeer, wanneer mogelijk, te accepteren dat uw ex-partner boos, bang of verdrietig is.
  3. Leef in het nu en kijk niet te veel naar wat in het verleden is gebeurd.
  4. Probeer tot een compromis te komen. Kiest u voor uw gelijk? Of kiest u voor uw geluk?
  5. Reageer niet als u boos bent. Spreek uzelf niet direct uit, maar laat boosheid zakken. Schrijf de dingen op voordat u deze aan uw ex-partner communiceert.
  6. Introduceer een eventuele nieuwe partner aan kinderen pas als de tijd daarvoor rijp is.

Bijstand bij een echtscheiding

Door de juiste begeleiding en instelling van partners hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. Een advocaat-scheidingsmediator van SCG Advocaten kan deze bijstand bieden. Zo kunnen afspraken worden gemaakt over belangrijke aspecten als de kinderen, de boedelverdeling, alimentatie, het huis en het pensioen. Neem contact op voor meer informatie.

Over ons

Uw advocatenkantoor met een vertrouwde en landelijke reputatie in een gespecialiseerde bezetting, opererend in het topsegment van het (internationale) familie-, erf- en jeugdrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking met ons kantoor kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 63173794.

 

Socialmedia en adres

 

 

Contact