Uit elkaar gaan met kind

U bent hier

Uit onderzoek blijkt dat bij meer dan de helft van de scheidingen kinderen zijn betrokken. 70% van deze scheidingen verloopt relatief soepel. 30% van de stellen gaat echter niet geheel vlekkeloos uit elkaar. Tijdig professionele hulp inschakelen is van groot belang, bijvoorbeeld door de inzet van mediation.

Een relatiebreuk en kinderen

Voor een kind is uit elkaar gaan zeer ingrijpend. Het is dan ook belangrijk om op een goede, volwassen manier met de relatiebreuk om te gaan. Vaak krijgt de moeder, nadat partners uit elkaar gaan, automatisch het ouderlijk gezag over minderjarige kinderen. Hierover kunt u echter ook andere afspraken maken. Afspraken die vastgelegd worden in het ouderschapsplan. Een van de belangrijkste stappen die u moet nemen wanneer u uit elkaar gaat met een kind, is dan ook het maken van een ouderschapsplan.

Ouderschapsplan opstellen bij uit elkaar gaan met kind

Het opstellen van een ouderschapsplan kan onder begeleiding van een advocaat(-scheidingsmediator). In het ouderschapsplan legt u afspraken vast over de opvoeding en verzorging van het kind nadat u en uw partner uit elkaar gaan. Voorbeelden van afspraken zijn de verdeling van de zorg, de kinderalimentatie en zaken die te maken hebben met de ontwikkeling van kinderen. Hierbij kunt u denken aan het contact met de familie van u en uw ex, maar ook de schoolkeuze.

Kinderalimentatie betalen

Kinderalimentatie is een ander aspect dat gaat spelen als u uit elkaar gaat en een kind heeft. De niet-verzorgende ouder moet naar draagkracht bijdragen aan de kosten van opvoeding en verzorging. Dit gebeurt door kinderalimentatie te betalen. U en uw ex-partner zijn vrij afspraken te maken over de hoogte van de kinderalimentatie. Uiteraard wordt aan u uitgelegd hoe rechters naar kinderalimentatie kijken in uw specifieke geval.

Ouderschapsplan wijzigen

Bent u al enige tijd uit elkaar en heeft u een kind of meerdere kinderen? Na verloop van tijd kunnen situaties veranderen. Wellicht voldoet het ouderschapsplan niet meer aan de actualiteit. Bijvoorbeeld als het gaat om kinderalimentatie of de omgangsregeling. U kunt echter tussentijds het ouderschapsplan wijzigen. In dat geval doet u er verstandig aan om het ouderschapsplan kritisch onder de loep te nemen samen met uw ex-partner en een advocaat(-mediator).

Over ons

Uw advocatenkantoor met een vertrouwde en landelijke reputatie in een gespecialiseerde bezetting, opererend in het topsegment van het (internationale) familie-, erf- en jeugdrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking met ons kantoor kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 63173794.

 

Socialmedia en adres

 

 

Contact