Scheiden, en nu?

U bent hier

Scheiden is niet een beslissing die van de ene op de andere dag wordt genomen. Vaak komt iemand pas na lang wikken en wegen tot het besluit om te gaan scheiden. ‘En nu?’ is dan meestal de volgende vraag. Een van de eerste stappen bij een scheiding, die u moet nemen is het vertellen aan de omgeving.

Ik wil scheiden: hoe verder?

Nadat u heeft besloten dat u wilt scheiden, verloopt een scheiding vaak in grote lijnen als volgt:

Stap 1: het voeren van een (afzonderlijk) gesprek met uw partner
Stap 2: het bepalen van hetgeen u zoal moet regelen
Stap 3: het maken van afspraken met uw ex-partner
Stap 4: de scheiding afwikkelen

Een scheiding regelen

Eigenlijk is er nooit een goed moment om uw partner te vertellen dat u wilt scheiden. Uiteindelijk is het toch van groot belang dat met alle betrokkenen een goed gesprek plaatsvindt. De advocaten en advocaat-scheidingsmediators van SCG Advocaten adviseren u om een dergelijk gesprek voor te bereiden. Probeer bijvoorbeeld in positieve bewoordingen uit te leggen waarom u juist nu wilt scheiden. Maar ook duidelijk waarom u denkt dat scheiden nu de juiste oplossing is. Probeer een rustig moment uit te kiezen en breng de boodschap, wanneer mogelijk, op een directe manier.

Scheiding in goede banen leiden

Wat komt er zoal bij een scheiding kijken? Welke beslissingen en afspraken moeten u en uw partner maken bij een echtscheiding? En moet u wellicht naar de rechter? SCG Advocaten kan u tijdens het scheidingsproces bijstaan met raad en daad. Niet alleen beschikken de advocaten over de benodigde juridische kennis om de scheiding af te wikkelen, ook zijn zij op emotioneel en relationeel gebied onderlegd. Speelt u met de vraag: scheiden en nu? Neem dan contact op.

Over ons

Uw advocatenkantoor met een vertrouwde en landelijke reputatie in een gespecialiseerde bezetting, opererend in het topsegment van het (internationale) familie-, erf- en jeugdrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking met ons kantoor kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 63173794.

 

Socialmedia en adres

 

 

Contact