Ruben Alderse Baas

U bent hier

Ruben Alderse Baas

Advocaat

Tel: 
+31 (0) 88 909 49 22
Mob: 
+31 (0) 65 500 01 03

In het Advocatenblad in 2016 werd Ruben omschreven als een van de hoogvliegers onder de 35 jaar. Van 2015 tot 2018 heeft Ruben deel uitgemaakt van het bestuur van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ruben had een eigen kantoor in Groningen en heeft zich na zijn verhuizing naar de Randstad aangesloten bij SCG Advocaten en daar versterkt hij het team in (hoofdzakelijk) de vestiging Amsterdam. Ruben heeft zich gespecialiseerd in het erfrecht en in dat kader ook de leergang erfrecht gevolgd.

In de afwikkeling van een nalatenschap kunnen emoties in de weg staan aan het vinden van een oplossing. In mijn werk zoek ik altijd naar mogelijkheden. Dat vergt het vermogen om keuzes te maken en afstand te nemen. Ik streef naar het vinden van de juiste balans tussen de belangen en de emoties: een duurzaam resultaat is wat telt!

Voordat ik mij specialiseerde in het erfrecht heb ik ook goede kennis genomen van het faillissementsrecht. Ik combineer ondernemerschap en bestuurlijke ervaring ook met een factor empathie.

Binnen de Nederlandse Orde van Advocaten hield ik mij bezig met innovatie en digitalisering. Het is tijd voor verandering binnen de advocatuur op dat vlak. Die kennis en kunde pas ik ook toe bij de begeleiding van mijn cliënten. Een moderne en frisse aanpak om een zo goed mogelijk resultaat in de gegeven omstandigheden te realiseren. Daarbij moet er steeds oog zijn voor de menselijke maat en wensen van de cliënt. Het erfrecht is in toenemende mate het domein van notaris én advocaat. Ik sta voor partijdige belangen-behartiging die bijdraagt aan een effectieve en duurzame oplossing.

Universiteit: Groningen
Advocaat sinds: februari 2010
Specialisatieverenigingen: VEAN-advocaat: uw erfrechtspecialist!     (aspirant lid)    
Nevenfuncties: - aspirant-lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland;
- lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht;
- lid van Pro Excolendo Iure Patrio.

Over ons

Uw advocatenkantoor met een vertrouwde en landelijke reputatie in een gespecialiseerde bezetting, opererend in het topsegment van het (internationale) familie-, erf- en jeugdrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking met ons kantoor kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 63173794.

 

Socialmedia en adres

 

 

Contact