Germaine Kuis

U bent hier

Germaine Kuis

Advocaat

Tel: 
+31 (0)88 909 49 22
Mob: 
+31 (0)61 105 13 04

De mooiste uitdagingen voor Germaine Kuis zijn complexe nalatenschappen met internationale aspecten zoals vermogen buiten Nederland en waarin ondernemingsrecht prominent van toepassing is en/of zich een substantiële vastgoedportefeuille bevindt.

Mijn sterke analytisch vermogen en mijn professionele voldoening in het soepel afwikkelen van complexe nalatenschappen zet ik in om met partijen tot gezamenlijke oplossingen te komen. Als dat onverhoopt niet lukt, dan zet ik mijn vaardigheden in voor het behartigen van de belangen van mijn cliënt in een procedure.

Na afronding in 1995 van mijn studie Notarieel recht, heb ik grondige kennis en brede ervaring opgedaan als kandidaat-notaris vastgoed in het Gooi en internationaal ondernemingsrecht op een vooraanstaand Zuidas-kantoor. Vervolgens ben ik werkzaam geweest als jurist Internationaal Privaatrecht (IPR) bij het juridisch bureau van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Vele jaren adviseerde ik daar notarissen en rechters inzake familie- en erfrechtkwesties, waarbij cases met internationale verwijzingsregels werden voorgelegd en een beroep gedaan werd op vreemd intern recht. Daardoor kan ik mij buitenlandse rechtsstelsels snel eigen maken.

Vervolgens heb ik extra vakken gevolgd om mij te kwalificeren voor de advocatuur en sinds 2005 ben ik werkzaam als advocaat, gespecialiseerd in (internationaal) erfrecht, IPR en ondernemingsrecht.

In 2011 heb ik de specialisatie-opleiding executele gedaan (NOVEX) en ben ik ingeschreven in het register van executeurs. Tevens heb ik in 2012 de opleiding tot Register Estate Planner afgerond (Licent Academy) en sta sindsdien ingeschreven in het register van estate planners (REP). Regulier neem ik daar deel aan werkgroepen vakontwikkeling voor de domeinen boedelafwikkeling en internationale estate planning. Door mijn professionele bevlogenheid kost het mij geen moeite veel in permanente opleiding te blijven investeren.

Universiteit: Leiden (notarieel recht en aanvullend Nederlands recht  kwalificatie)
Advocaat sinds: - februari 2005
- kandidaat-notaris (1995-2005)
- juridisch adviseur IPR Notarieel Juridisch Bureau KNB (2000-2004)
Specialisatieverenigingen: Association of Dutch Inheritance Lawyers (VEAN)     Dutch Organisation of Executors     Register of Estate Planners (REP)
Nevenfuncties: - lid werkgroep boedelafwikkeling REP
- lid werkgroep internationale estate planning REP
 

Over ons

Uw advocatenkantoor met een vertrouwde en landelijke reputatie in een gespecialiseerde bezetting, opererend in het topsegment van het (internationale) familie-, erf- en jeugdrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking met ons kantoor kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58173455.

 

Socialmedia en adres

 

 

Contact