Mediation

You are here

U wilt het liefst zonder rechtszaak uw scheiding regelen. Of u heeft een conflict over een erfenis en wilt in onderling overleg tot een oplossing komen. Dit kan met behulp van mediation. De advocaat-mediators van SCG Advocaten hebben niet alleen kennis in huis op juridisch vlak, ook hebben zij aandacht voor onderlinge relaties en het belang van de kinderen.

Mediation scheiding

Mediation is geschikt wanneer u en uw ex-partner er samen uit willen komen. Of het scheidingsproces (soms) zo moeizaam verloopt dat het goed is om samen aan tafel te gaan om in onderling overleg alsnog de problemen op te lossen. Ook als gesprekken af en toe uitmonden in ruzies kan mediation een oplossing zijn. Of wanneer u reeds gescheiden bent en er conflicten zijn omtrent alimentatie, kinderen of andere scheidingsgerelateerde onderwerpen.

Mediation erfenis

Bij het afwikkelen een erfenis moeten er zowel praktische als rationele beslissingen worden genomen. En dat op een moment waarbij emoties hoogtij vieren. Dan kunnen er al snel conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld over legaten. Als u en andere erfgenamen niet tot een goede afwikkeling of verdeling van een erfenis kunnen komen, kunt u naar de rechter stappen. Ook kunt u proberen om er eerst in onderling overleg uit te komen: met behulp van mediation.

Mediation: voor talloze conflicten

Een mediator is er voor alle partijen. Onze advocaat-mediators zijn opgeleid om juridische zaken nauwkeurig te regelen. Daarnaast brengen zij alle partijen in gesprek. Er worden afspraken gemaakt waar eenieder achter staat. Afspraken die op papier worden gezet. Kortom, een mediator van SCG Advocaten:

  • helpt duidelijk maken waar het geschil nu echt over gaat;
  • helpt opvattingen van belanghebbenden en de oorsprong van het conflict boven tafel te krijgen;
  • probeert de verstoorde communicatie te herstellen;
  • zoekt samen met de betrokkenen naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.

Contact met een mediator

Heeft u een conflict op het gebied van echtscheiding of erfrecht? Dan staat SCG Advocaten voor u klaar. Neem vrijblijvend contact om de mogelijkheden te bespreken.

About us

Your law firm with a trusted and (inter)national reputation, operating in the top segment of (international) family, inheritance and juvenile law and mediation.

For more information or personal contact with one of our lawyers, please contact one of our offices.

Registered at the Chamber of Commerce as 63173794.

Socialmedia en adress

 

 

Contact