Pauline Montanus

U bent hier

Pauline Montanus

Advocaat / partner

Tel: 
+31 (0) 88 909 49 21
Mob: 
+31 (0) 64 742 62 72

De praktijk van Pauline Montanus bestaat met name uit complexe echtscheidings- en daaraan gerelateerde zaken, waarbij kinderen in de knel zitten, internationale aspecten (waaronder kinderontvoeringen) een rol spelen of sprake is van kinderbeschermings-maatregelen. Sedert haar studie heeft zij een bijzondere interesse in het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind (IVRK) en probeert de artikelen uit dit verdrag in zaken waarin kinderen betrokken zijn te gebruiken.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door grondigheid en zorgvuldigheid. Ik tracht altijd in eerste instantie in onderling overleg met partijen en hun advocaten tot overeenstemming te komen. Mocht dit niet lukken dan zal ik in een procedure proberen het best mogelijke resultaat voor mijn cliënt te bewerkstelligen.
 
Naast advocaat ben ik al meer dan tien jaar docent jeugd- en familierecht. Dit doceren zorgt ervoor dat ik altijd up to date ben/moet zijn qua kennis. Ik doceer ook regelmatig aan andere advocaten voor diverse PAO-onderwijsinstellingen op het gebied van het jeugd- en het familierecht.

Ik zit in de redactie van diverse juridische tijdschriften binnen mijn vakgebied en publiceer met enige regelmaat zelf artikelen in (juridische) vakbladen en/of bundels.

Universiteit: Amsterdam
Advocaat sinds: februari 2005
Specialisatieverenigingen:
Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten     vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (aspirant lid)
Nevenfuncties: - docent Jeugd- en Familierecht Universiteit Amsterdam
- lid redactie jurisprudentietijdschrift Personen- en Familierecht (JPF)
- lid redactie tijdschrift Jeugdrecht in Praktijk (JIP)
- voorzitter NOVA wetgevingscommissie familie- en jeugdrecht
- secretaris bestuur Vereniging van Familie- en Jeugdrecht
- bestuurslid Centre voor Children’s Rights Amsterdam
- voorzitter Auditcommissie Seksuele Intimidatie van NOC*NSF
 

Over ons

Uw advocatenkantoor met een vertrouwde en landelijke reputatie in een gespecialiseerde bezetting, opererend in het topsegment van het (internationale) familie-, erf- en jeugdrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking met ons kantoor kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 63173794.

 

Socialmedia en adres

 

 

Contact