Menno van Gaalen

U bent hier

Menno van Gaalen

Advocaat en scheidingsmediator / partner

Tel: 
+31 (0)88 909 49 28

Juridische expertise, overzicht, strategisch denken, rust, empathie en coaching; dit zijn de kernbegrippen die horen bij de aanpak van Menno van Gaalen als advocaat in de praktijk van echtscheidingen en erfrechtelijke vraagstukken. Hij is naast advocaat en mediator ook raadsheer-plaatsvervanger.

In 1999 startte ik als advocaat waarbij men mij snel vond bij erfrechtelijke geschillen. Er waren toen weinig advocaten die over specialistische kennis van het erfrecht beschikten. Ik had die kennis opgedaan voor mijn promotieonderzoek in het erfrecht dat leidde tot verkrijging van de  doctorsgraad in de rechtsgeleerdheid.

Ik houd mij bezig met de afwikkeling van nalatenschappen en geef second opinions over erfrechtelijke vraagstukken. Erfrechtelijke geschillen zijn vaak diepgeworteld en dikwijls  zeer conflictueus. Ik probeer rust te creëren en cliënten te ervan overtuigen dat een minnelijke regeling vaak beter is dan een oordeel van de rechter.

Daarnaast begeleid ik mensen tijdens hun echtscheiding. Deze diep ingrijpende gebeurtenis vraagt naast kennis van het scheidingsrecht bovenal om empathie en begeleiding van cliënten op weg naar een andere en vaak onzekere levensfase. Ik sta mensen bij als advocaat maar ook als mediator.

Mijn ervaringen als mediator en raadsheer-plaatsvervanger hebben mij gesterkt in de overtuiging dat geschillen in het familierecht meestal gaan over pijn, boosheid, verdriet en het gebrek aan erkenning door de ander. Hiervoor aandacht vragen draagt bij aan een oplossing in der minne. Praten over emoties wordt vaak als “soft” gezien, maar in mijn ogen is het tegendeel het geval. Het is een enorme kracht van waaruit je dingen kunt bereiken.

Ik ben trots op ons kantoor waarin zeer veel expertise op het gebied van familie- en erfrecht aanwezig is. Het is een voorrecht om dagelijks met zoveel experts samen te werken. En het is geweldig om te zien dat mensen uit zowel binnen- als buitenland ons zo goed weten te vinden.

Universiteit: Maastricht
Advocaat sinds: februari 1999
Specialisatieverenigingen: vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators     MfN-registermediator
Nevenfuncties: raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
 

Over ons

Uw advocatenkantoor met een vertrouwde en landelijke reputatie in een gespecialiseerde bezetting, opererend in het topsegment van het (internationale) familie-, erf- en jeugdrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking met ons kantoor kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58173455.

 

Socialmedia en adres

 

 

Contact